Pravila ponašanja na Hrvatskom filatelističkom forumu

Molimo pročitati - važne obavijesti i upozorenja.

Pravila ponašanja na Hrvatskom filatelističkom forumu

PostPostao/la admin » svibanj 3rd, 2007, 3:44 pm

Forum internet stranica http://filatelija.net/forum/ je vlasništvo Hrvatskog filatelističkog portala - http://www.filatelija.net i pristup forumu je slobodan svima uz obaveznu registraciju. Vlasnik stranice ima pravo opomenuti ili suspendirati korisnika, u bilo kojem trenutku, ukoliko procijeni da je njegovo ponašanje u suprotnosti s Pravilima ponašanja.

Ovaj forum je tematski forum te je stoga prvenstveno namijenjen onima koje zanima filatelija.

Administrator ima pravo brisanja ili premještanja svakog posta ili teme u kojoj se krše Pravila ponašanja ili koju smatra neprimjerenom, provokativnom prema drugim korisnicima ili neadekvatnom za temu u kojoj se nalazi. Sva pitanja u vezi korištenja foruma te prijedloge i primjedbe možete poslati na e-mail: forum@filatelija.net

Kod nepoštivanja Pravila ponašanja korisnik će biti opomenut. U ponovljenom slučaju slijedi "zamrzavanje" korisničkog računa na 7 dana te će se kao naznaka ispod avatara, upisati "privremeno suspendiran". Slijedeće blokiranje je trajno. Ukoliko se ove odluke zloupotrijebe na način da blokirani korisnik otvori novi korisnički račun i ponovno krene u rasprave, blokirati ćemo mogućnost registracije preko javnih e-mail adresa te ćemo po potrebi obavještavati ISP-e navedenih korisnika, što može rezultirati gubitkom mogućnosti pristupa internetu preko njih. Važno je napomenuti da "abuse" službe takvo ponašanje sankcioniraju.

Pravila foruma su sljedeća:

Svi postovi napisani na Hrvatskom filatelističkom forumu iskazuju stavove i opredjeljenja njihovih autora, a ne Administratora foruma (osim naravno postova napisanih osobno od njega) i od sada se obavezujete na poštivanje navedenih pravila.

Pravila korištenja:

* Svaki član foruma može imati samo jedan korisnički račun što bi svima trebalo biti dovoljno. Svatko tko se prijavljuje pod više korisničkih imena, ili sudjeluje u raspravama sam sa sobom, bit će blokiran i upućen onima koji rješavaju probleme takve vrste.
* Prvo potražite sve što je već napisano o temi koja Vas interesira. Nemojte pitati i pisati o nečemu što je već objavljeno. Ukoliko se netko ne želi truditi i potražiti po arhivi, zašto bi se netko drugi trudio i odgovarao ponovno?
* Postove pišite u odgovarajuće podforume! Postovi napisani na pogrešnom mjestu biti će premješteni ili izbrisani. Nemojte raditi zbrku po forumu. Nedostaje li Vam neki podforum, javite se Administratoru foruma. Olakšajte pretraživanje i budućim korisnicima koji će imati problem poput Vašeg.
* Ne šaljite postove čija je svrha samo da živciraju druge. Takvi postovi će biti odmah izbrisani. Provokacije na temelju osobnih neslaganja ili netrpeljivosti s vremenom vode do opomene, a dalje po pravilima brisanja, suspenzije i slično.
* Nemamo ništa protiv žustrijih rasprava, ali konstruktivna kritika stavova i argumentirano iznošenje ili pobijanje činjenica nemaju veze s eventualnim osobnim uvredama prema osobama s kojima se ne slažete.
* Poštujte privatnost drugih osoba. Objavljivanje tuđih osobnih podataka (ime, prezime, adresa, broj telefona, slika, itd.) najstrože je zabranjeno. Razmislite - da li bi ste Vi željeli da netko objavi Vaše podatke?
* Jedno od osnovnih pravila ponašanja na internetu je održavanje tipke caps lock ispravnom. Osobama s neispravnom tipkom caps lock (ili u prijevodu "ONIMA KOJI VIČU") postovi će biti izbrisani.
* Mali oglasi tipa "kupujem" i "tražim" nisu dozvoljeni. Za takve stvari možete koristiti našu rubriku pod nazivom "Oglasi".
* Linkove za stranice je dozvoljeno objavljivati, ali samo za one koje vode na određenu filatelističku stranicu ili materijal vezan za filateliju.
* Linkovi koji vode na porno, rasitičke ili slične sadržaje su najstrožije zabranjeni.

Potpis:

* Potpis ne smije biti duži od 3 linije.
* Ne stavljajte slike ni flash animacije u potpis.
* Sadržaj potpisa mora biti u skladu sa pravilima koje se odnose na pisanje postova.
* Potpis može sadržavati adresu osobne stranice, ali ne komercijalnog tipa.
* Administrator ima pravo brisanja ili mijenjanja potpisa kojeg smatra neprikladnim bez dodatnih objašnjenja.

Avatar:

* Avatar mora biti pristojan.
* Avatar mora biti maksimalne veličine 100 x 100 px.
* Avatar mora biti manji od 10 kb.
* Avatar može biti poslan na forum preko podešavanja profila.
* Administrator ima pravo brisanja ili mijenjanja avatara kojeg smatra neprikladnim bez dodatnih objašnjenja.

Hrvatski filatelistički forum koristi tzv. kolačiće (cookies) da bi sačuvao informacije na Vašem računalu. Kolačići ne sadrže niti jednu od informacija koju ste unijeli, već samo služe da omoguće bolje funkcioniranje foruma. E-mail adresa se koristi za potvrdu Vaših podataka koje ste unijeli prilikom registracije, kao i lozinke te slanje obavijesti vezanih za rad foruma.

Pristupanjem Hrvatskom filatelisičkom forumu, podrazumijeva se da se slažete sa svim ovim pravilima i da ćete ih se pridržavati.

Dobrodošli na Hrvatski filatelistički forum - http://filatelija.net/forum/


Administrator
_______________________________________________
http://www.filatelija.net - Hrvatski filatelistički portal
admin
Administrator
 
Postovi: 71
Pridružen/a: svibanj 2nd, 2007, 3:34 pm

Natrag na Obavijesti i upozorenja

Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

cron