Postao/la daze » studeni 16th, 2008, 11:01 pm
Gore sam naveo razmisljanje jednog iskusnog filateliste...Sada cu reci svoje razmisljanje...Ne bi se slozio s vama koji mislite da su to slicice, jer to su postanske marke, one necemu sluze pa prema tome ja ih osobno ne dozivljavam kao slicice, slicice su npr. Zivotinjsko carstvo, to je isto kao da kazete kolekcionaru starih automobila, da sakuplja stari lim!
Za filateliste su "slicice" marke i on mu nesto znace, sa sve ostale to su slicice, recimo npr. Black Penny - nekome tko se ne bavi filateijom to niste ne znaci i mozda bi ga bacio, a svaki bi filatelista ga zelio u svojoj zbirci.
Filatelija je i vise od hobija i nece tako lako nestati, mozda ce s vremenom biti jako malo filatelista, ali sam siguran da ce se o njoj sigurno govoriti i za 200-300 godina, mozda nece biti filatelistickih klubova, ali u muzejima ce biti sigurno...no dobro necu otici tako daleko u proslot nego cu to ostaviti sljedecim generacijama nakon nas...u filateliji treba uzivati, a ne si razbijati glavu sto ce biti kada ce biti...to je po meni predivan hobi gdje se jako puno o mnogim stavrima moze nauciti i opustiti, a prvenstveno zabaviti...zbog toga volim osobno filateliju i sve sto ide uz nju=ZANIMLJIVOST!!!