Evo i moje

Pokažite Vaše zbirke.

Moderator/ica: veglia966

Re: Evo i moje

PostPostao/la miroslavbl » ožujak 3rd, 2010, 1:44 pm

Znači, trebao sam uzeti u produžetku još jednu marku? :oops: ko će to sve stići. :shock:
miroslavbl

PostPostao/la miroslavbl » ožujak 5th, 2010, 6:36 am

Ovako razbacam, pa razmišljam s koje strane da pođem slagati??
http://img528.imageshack.us/img528/8343/dsc07104.jpg
miroslavbl

PostPostao/la zdfil » ožujak 5th, 2010, 1:23 pm

U donjem desno kutu imaš jedan kartončić u kojem vidim porto provizorij Države SHS (BiH). To su ti one crvene i plave marke. Jel tu i nominala 15 h?
zdfil

PostPostao/la miroslavbl » ožujak 5th, 2010, 3:05 pm

zdfil, ne mogu se snaći, kad ih stavim u album, onda ću ih skenirati, :P pa onda bolje objasni koje su to marke. :shock:
miroslavbl

PostPostao/la rimljan75 » ožujak 5th, 2010, 3:41 pm

Pozdrav svima
Baš me interesuje gdje dobiješ takve dobre marke i koliko košta .
Pozdrav
Mirko
rimljan75

PostPostao/la miroslavbl » ožujak 5th, 2010, 4:23 pm

Mirko, nisi ti još vidio šta ja imam, sad ih dovodim u red, a onda skeniranje slijedi. :shock:
Nije skupo, 0,50 Eura komad.??? :roll: nudi narod. :oops:
miroslavbl

PostPostao/la zdfil » ožujak 5th, 2010, 7:53 pm

Samo nemojte da vas zavara starost marke. Ne znači da ako je marka stara cc. 100 godina da nešto vrijedi. Ima maraka tog godišta koje ne možeš prodati niti za pola kune. Uglavnom, ne kupujte ništa ako Vam nije katalog u rukama. Preporučam njemački Michel. Pogledajte tamo cijenu i usporedite s cijenom koju vam nudi prodavač. Račinajte 1 Euro u Michel Katalogu do max. 50% vrijednosti Eura prema Vašoj valuti. Recimo Jugoslaviju računajte cca. 18% cijene koja je u katalogu. Gledajte da li su serije čitave, jer ako nisu ne vrijede puno.
Evo zašto sam ja pitao Miroslava jeli među onim porto provizorijima SHS i nominala od 15 hellera. To je tzv. ključna marka te serije i ona drži, mislim cca. 75% cijene cijele serije. Ostale marke iz te serije gotovo da ne vrijede ništa bez te "ključne" marke.
zdfil

PostPostao/la rimljan75 » ožujak 5th, 2010, 8:55 pm

Pozdrav svima
Zdfil ako sam vas razumio , ako u michel katalozu piše cjena 100 evra vredi 18 evra .
Pozdrav
Mirko
rimljan75

PostPostao/la miroslavbl » ožujak 5th, 2010, 8:57 pm

zdfil, u pravu si, kad se vidimo, ja plaćam turu pića.
Obećano mi je da ću dobiti i tu "ključnu" marku od 15 hellera.
miroslavbl

PostPostao/la zdfil » ožujak 6th, 2010, 12:25 am

rimljan75 je napisao/la:Pozdrav svima
Zdfil ako sam vas razumio , ako u michel katalozu piše cjena 100 evra vredi 18 evra .
Pozdrav
Mirko

To ne vrijedi za sve države. I
za 99% maraka SFRJ - da!.

Što se tiče korištenih maraka, tu se cijene opet kreću oko 1 Euro = 2 Kune (cca 30 centi).

Naravno, sve ovo što govorim o cijenama nije opće pravilo. Svakako tu vrijedi pravilo ponude i potražnje.
Najbolje da npr. objasnim na nekom primjeru. Evo recimo možda neka serija maraka iz npr. Brazila, a recimo predstavlja nekakve brazilske znamenite osobe vrijedi po katalogu 20 Eura. I sad prodavač traži 50% cijene. Ona možda i vrijedi toliko, ali tko skuplja Brazil u recimo Hrvatkoj? Ajde da je barem neka tema, npr. nogometaši.
Imam i primjera gdje naši trgovci prodaju pečatirane hrvatske prigodne marke po 50% nominale. To ne da je pretjerana cijena, nego je to čisti bezobrazluk.

Probati ću opet pojasniti te cijene na markama NDH.
Serija "Krajobrazi" po katalogu vrijedi 82 kune. Nju ne bi nikad platio više od 10 kuna, zato jer tih maraka doslovno ima na kile. Nije problem ni arke pronaći, a kamoli običnu seriju.ž
Blok "Za I. hrvatsku udarnu diviziju" po katalogu vrijedi 12.000,00 kuna. Ali njegova tržišna cijena je oko 1000 Eura i tu nema priče. To je rijetkost i to vrijedi. Jer možete i imati spremne novce za njega, a čekati ćete ga nekoliko mjeseci.

Upravo zbog svega ovoga sam Vama, flatelistima - početnicima, savjetovao da prvo počmete skupljati nekorištene marke Vaše države. Em ih plaćate po nominali (naravno kupujete ih na poštanskom šalteru ili u lokalnom filatelističkom društvu, jer Vaš lokalni trgovac filatelijom je već (ako nemate kod njega abonoman) nakon par sati od puštanja u promet te marke stavio cijenu 20% veću od nominale, iako mu je pošta, zbog uzimanja velike količine, također dala rabat u iznosu od 20%).
Zatim, nove marke su 99.9% neoštećene i sigurno nisu falsificirane.

Učite od iskusnijih filatelista, kupujte i čitajte filatelističku literaturu i tek se onda upustite u zajtjevniju filateliju.
Ja već godinama učim i još jako puno toga ne znam. A većinu toga što znam mogu zahvaliti poštenim i dobrim riječkim filatelistima koji su me uveli u svijet filatelije.
zdfil

PostPostao/la zdfil » ožujak 6th, 2010, 12:32 am

miroslavbl je napisao/la:zdfil, u pravu si, kad se vidimo, ja plaćam turu pića.
Obećano mi je da ću dobiti i tu "ključnu" marku od 15 hellera.

znači falila je marka od 15 hellera. Ha, ha kako sam samo bio vidovit :mrgreen:
Probaj onda kupiti seriju gdje ti je na markama car Franjo Josip I i zadnje dvije tri su ti krajobrazi iz BiH. Marke su također preštampane na Država SHS. Ajmo se kladiti da će faliti "šiferica" odnosno marka od 50 hellera :D
zdfil

PostPostao/la rimljan75 » ožujak 6th, 2010, 12:50 am

Pozdrav svima
Zdfil puno vam hvala na odgovoru ,e svaka čast ovoliko koliko ste mi napisali ja bi pisao cjeli dan .
Pozdrav
Mirko
rimljan75

PostPostao/la miroslavbl » ožujak 6th, 2010, 7:48 am

zdfil, jel to ova serija? :shock: nadam se ovih dana da ću sve skinuti sa "tavana" i složiti u album, skenirati čitav album, i onda otvorenih očiju i ušiju čekati savjet. :shock:
http://img246.imageshack.us/img246/1905/dsc07112.jpg
miroslavbl

PostPostao/la zdfil » ožujak 6th, 2010, 10:30 am

miroslavbl je napisao/la:zdfil, jel to ova serija? :shock: nadam se ovih dana da ću sve skinuti sa "tavana" i složiti u album, skenirati čitav album, i onda otvorenih očiju i ušiju čekati savjet. :shock:
http://img246.imageshack.us/img246/1905/dsc07112.jpg

ne, to su austrijske marke okupacijskog izdanja za Srbiju.
zdfil

PostPostao/la miroslavbl » ožujak 6th, 2010, 4:09 pm

Sad nemam pojma??? razjasniti će se kasnije. :shock:
miroslavbl

PrethodnaSljedeća

Natrag na Vaše zbirke

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.