liparus je napisao/la:Dodjem u klub u Nedjelju. Prvo me svi gledaju ko' da sam pao s Marsa.
točno tako,no ne bi nas ovo ni trebalo čuditi.
gledaju vas tako iz jednostavnog razloga što ne znaju što bi s Vama: oni nemaju program za Vas, nemaju vas kamo staviti!
ako ste laik koji jedva razlikuje marku od radijatora, bit će im lakše pomoći vam - netko će sjesti, izvaditi desetak maraka i pokazati
vam osnove.
no ako pokazujete filatelističko znanje i ambicije, onda doista ne znaju što bi s vama - mogu vas učlaniti u neko društvo i to je to...
to jest akutna situacija, ali samo Saveza i društava.
filatelija nije u akutnoj situaciji - ona sama nalazi "plodno tlo" i usmjerava se tamo gdje raste i razvija se.
u HR broj sakupljača i filatelista jest solidan, iako ne zavidan. dakako da bi bio veći da je filatelija organiziranija nego što jest.
a po riječima jednog "tihog"člana ovog foruma - sa kojima se slažem - nikad prije nije bilo tako "jakih" filatelista.
jedino je problem što organizirana filatelija šteka, te se sve aktivnosti provode na privatnom planu.
zato pustimo "one gore" - dođite, upozajte se se filatelistima i izmjenjujte informacije. ako vide da "grizete" i da imate znanje i volje,
prihvatit će vas.
tu su Zrinjšćak, Novakvić, Šips, Petric, Pervan, Bokić, Vilfan, Botković, Martinaš - a ako odete dalje, valja upoznati i Wienekea, Hughesa,
Dietera....nabrojao sam samo nekoliko a pravi broj je puno veći - sve su to jaki filatelisti puni znanja i voljni komunicirati. stoga za filateliju "nema zime".